Extra: Sterk wachtwoord

Wat is een sterk wachtwoord? En waarom is dat belangrijk? Nina en Duane leggen het je uit.

Introductie door Nina

Hoe maak je een goed wachtwoord?

Duane maakte een video over een goed wachtwoord, waar bestaat deze uit. Bekijk zijn video.

Fix je privacy

Op de website Fix je Privacy van Bits for Freedom vind je veel tips om jouw online privacy te verbeteren. Dit is niet altijd even makkelijk te volgen. Maar kijk wat je er voor jezelf uit kunt halen.

Manage je wachtwoorden

Ze raden ook een wachtwoordmanager aan als bijvoorbeeld Bitwarden, waarbij je al je wachtwoorden op een veilige manier bewaart. Lange, sterke wachtwoorden bedenken is heel belangrijk voor je online privacy – alleen je moet ze natuurlijk wel ergens onthouden en er zelf bij kunnen. Dat kun je dus doen met een wachtwoordmanager. Vervolgens moet je een heel sterk wachtwoord kiezen voor je wachtwoordmanager en deze natuurlijk wel onthouden!

Ga naar de website

Overzicht waar een sterk wachtwoord uit bestaat

Hieronder kun je zien hoe lang het duurt voor een hacker jouw paswoord kan raden. Je ziet dat je dus een heleboel karakters moet kiezen (= de lengte van het wachtwoord, zie de eerste kolom) en dan daarin nog afwisselen met nummers, hoofdletters, kleine letters en symbolen.

Een sterk wachtwoord heeft dus tenminste 11 karakters en tenminste 1 nummer, 1 kleine letter, 1 hoofdletter en 1 symbool als bijvoorbeeld een & of een !

Succes met het managen en bedenken van jouw wachtwoorden!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Klik hier