Over het materiaal

Begeleiders

Over het materiaal

Lesstof en video’s

Alle deelnemers en begeleiders ontvangen een presentatiemap en per week een hand-out met de lesstof (deze worden uitgeprint). Deze kun je ook online bekijken, door ze per week te downloaden.

Er zijn drie taalniveaus beschikbaar. Bij alle taalniveaus is eigen materiaal beschikbaar. Je kunt hieronder naar het materiaal gaan wat geschikt is voor je deelnemer(s).

> Huiswerk bespreken in de les

-> Niveau 2 en 3

Voor niveau 2 en 3 is het de bedoeling dat ouders zelfstandig de video’s bekijken en de opdrachten thuis maken. Deze worden dan vervolgens met elkaar in de les besproken.

-> Basisniveau

Voor het basisniveau is dat anders, dit is wat meer een echte taalles, waarbij we ook een PowerPoint presentatie delen (kan ook prima zonder). Deze presentatie kun je afspelen via het digibord.  Ook krijgen deze cursisten huiswerk mee. Kun je audiobestanden niet afspelen in de les? Dan kun je de teksten ook voorlezen.

> Link naar het huiswerk wekelijks delen

Het is fijn als je de eerste les wat aandacht besteed aan of de cursisten het huiswerk kunnen vinden. Op hun telefoon kun je dat checken, of als er computers is het fijn als je de websites samen bezoekt. Daarna handig als je het wekelijks deelt. De URL verandert steeds van /week-1 naar /week-2 etc. Je kunt ook alleen het overzicht delen, dan kunnen deelnemers zelf naar de juiste week toe.

cyberschool.nl/workshops/basis/ of per week aan te passen: cyberschool.nl/workshops/basis/week-1/

cyberschool.nl/workshops/n2/

cyberschool.nl/workshops/n3/

> Materiaal op locatie

Op alle locaties komen er printjes, potloden, stickervellen (kunnen ze iedere week uitknippen en opplakken als ze willen) en presentatiemapjes te liggen. Bereid wel voor via deze e-learning, omdat het kan zijn dat de printjes er pas op de ochtend dat de les is liggen. 🙂 > work-in-progress.

> Intakegesprek

Om een deelnemer goed te kunnen indelen en in te schatten welk niveau nodig is, hebben we een intaketool ontwikkeld. Deze bekijk je de laatste les weer.

Dit is NIET geschikt voor beginners.

Intaketool bij niveau 2 en 3

> Presentie bijhouden

Voor de subsidie-verantwoording houden we een presentielijst bij. Fijn als je deze wekelijks invult. Ook staan hier alle data en onderwerpen in. Let op dat je het invult in het juiste tabblad.

Ga naar het formulier

Het lesmateriaal:

> Het spel – De school voor ouders

We hebben een spel ontwikkeld. Deze kun je hier downloaden en inzetten per week, geschikt voor ieder taalniveau. Op de kaartjes zelf staat het niveau beschreven.

Vragenkaarten De school voor ouders

> Niveau Basis: Voor beginners