Over het materiaal

Begeleiders

Over het materiaal

In deze video legt Jeditah uit wat De school voor ouders inhoudt en hoe je als begeleider dit materiaal kunt gebruiken tijdens je les of contact met een groep ouders of individueel.

Werkboeken en video’s + materiaal

Alle deelnemers en begeleiders ontvangen een werkboek (op te halen bij Cybersoek en/of op verschillende locaties). Deze kun je ook online bekijken, door ze hieronder te downloaden.

Er zijn vier verschillende taalniveaus beschikbaar. Bij alle taalniveaus is eigen materiaal beschikbaar. Je kunt hieronder naar het materiaal gaan wat geschikt is voor je deelnemer(s).

> Intakegesprek

Om een deelnemer goed te kunnen indelen en in te schatten welk niveau nodig is, hebben we een intaketool ontwikkeld.

Je kunt deze intake zelf afnemen of in overleg met een docent of coördinator (06-12574309).

Download intaketool

> Presentie bijhouden

Voor de subsidie-verantwoording houden we een presentielijst bij. Fijn als je deze wekelijks invult.

Ga naar het formulier

Het lesmateriaal:

> Het spel – De school voor ouders

We hebben een spel ontwikkeld. Deze kun je hier downloaden en inzetten per week, geschikt voor ieder taalniveau. Op de kaartjes zelf staat het niveau beschreven.

Ga naar het spel

> Voor beginners

Download Werkboek voor Beginners

Een deel van het materiaal dat we inzetten voor beginners is ontwikkeld door Stichting Lezen en Schrijven. Om met dit materiaal te kunnen werken is een basistraining Taal gewenst. Je kunt hier bekijken wanneer je dat kunt doen: Leef en Leer. Geef het aan bij Jeditah (06-12574309 | [email protected]) als je deze training wilt volgen. Als de groep groot genoeg is komen de docenten van Leef en Leer naar Cybersoek toe.

Naar materiaal voor beginners

> Niveau 1: NT1 en moeite met lezen en schrijven

Deze deelnemer kan wel een gesprek voeren in het Nederlands en Nederlands verstaan. Het kan gaan om iemand die in Nederland is geboren, maar niet heeft leren lezen en schrijven of iemand die niet in Nederland is geboren en de taal al behoorlijk spreekt maar bijvoorbeeld in eigen land ook niet kan lezen en schrijven.

Download Werkboek voor NT1

Naar materiaal voor niveau 1