Over het materiaal

Begeleiders

Over het materiaal

Lesstof en video’s

Alle deelnemers en begeleiders ontvangen een werkboek.

Er zijn twee taalniveaus beschikbaar (werkboek basis en werkboek N2) en is een werkboek met extra leesopdrachten voor deelnemers die meer uitdaging willen en aankunnen (best pittige teksten). Daarnaast is er een grammaticaboek voor deelnemers en begeleiders die meer grammatica willen oefenen.

> Huiswerk bespreken in de les

-> Niveau 2

Voor niveau 2 is het de bedoeling dat ouders zelfstandig de video’s bekijken en de opdrachten thuis maken. Deze worden dan vervolgens met elkaar in de les besproken.

-> Basisniveau

Voor het basisniveau is dat anders, dit is wat meer een echte taalles. Ook krijgen deze cursisten huiswerk mee. Kun je audiobestanden niet afspelen in de les? Dan kun je de teksten ook voorlezen.

> Link naar het huiswerk wekelijks delen

Het is fijn als je de eerste les wat aandacht besteed aan of de cursisten het huiswerk kunnen vinden. Op hun telefoon kun je dat checken, of als er computers is het fijn als je de websites samen bezoekt. Daarna handig als je het wekelijks deelt. De URL verandert steeds van /week-1 naar /week-2 etc. Je kunt ook alleen het overzicht delen, dan kunnen deelnemers zelf naar de juiste week toe.

cyberschool.nl/workshops/basis/ of per week aan te passen en te delen: cyberschool.nl/workshops/basis/week-1/

cyberschool.nl/workshops/n2/ of per week aan te passen en te delen: cyberschool.nl/workshops/n2/week-1

> Materiaal op locatie

Op alle locaties komen er werkboeken, potloden, stickervellen (kunnen ze iedere week uitknippen en opplakken als ze willen).

> Kort gespreksverslag

Om een deelnemer goed te kunnen indelen en in te schatten welk niveau nodig is en voor onze subsidie verantwoording vragen we per deelnemer een kort gespreksverslag.

Gespreksverslag De school voor ouders

> Presentie bijhouden

Voor de subsidie-verantwoording houden we een presentielijst bij. Fijn als je deze wekelijks invult. Ook staan hier alle data en onderwerpen in. Let op dat je het invult in het juiste tabblad.

Ga naar het formulier

Het lesmateriaal:

> Het spel – De school voor ouders

We hebben een spel ontwikkeld. Deze kun je hier downloaden en inzetten per week, geschikt voor ieder taalniveau. Op de kaartjes zelf staat het niveau beschreven.

Vragenkaarten De school voor ouders

> Niveau Basis: Voor beginners

Lesmateriaal / audio: Niveau basis

Werkboek Niveau Basis

Grammatica boekje

> Niveau 2

Lesmateriaal / video en audio: Niveau 2

Werkboek Niveau 2

Extra leesteksten bij Niveau 2

Grammatica boekje

Onderdeel 2 van 2.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Klik hier