Over Cybersoek

Voorbeeldlessen De school voor ouders

Over Cybersoek

Cybersoek werd in 2001 opgericht in het kader van het grotestedenbeleid van Roger van Boxtel, met als doel de groeiende digitale kloof te dichten. 20 jaar later, in 2021, zijn wij als enige nog over en ontvangen we – in normale tijden – wekelijks meer dan 450 bezoekers. Ons team bestaat uit 9,4 FTE en 55 vrijwilligers, die elk uur van de dag een kwetsbare doelgroep een plek bieden waar je terecht kan om te leren over de computer, de Nederlandse taal en de (online) wereld. Cybersoek gelooft dat iedereen zich wil ontwikkelen – op zijn eigen tempo en vanuit eigen vragen. Met een persoonlijke- en integrale aanpak leer je jezelf en elkaar nog beter kennen.

Team:

Karien Sondervan | Directeur

Karien is meester in verbindingen leggen: netwerken, hotspots, alles snel en veilig. Of we nu praten over de online wereld of de offline wereld. Waar Karien is, is contact. Inclusief: wij zijn er voor alle Amsterdammers met computervragen. Welke taal je ook spreekt, wat je middelen ook zijn: samen komen we er.

Jeditah van der Meulen | Projectleider

Jeditah heeft jarenlang ervaring als bevlogen projectleider én als uitvoerder. Als moeder is ze zich nog meer bewust geworden van het belang van kansengelijkheid en de enorme opgave die hier ligt. Haar drijfveer is dan ook om al haar kennis, kunde en bovenal haar enthousiasme in te zetten voor een integrale aanpak. Dit kan alleen door intensief samen te werken en met partijen rondom het kind en het gezin. Ze zoekt daarom graag de samenwerking op met scholen en organisaties rondom het gezin als bijvoorbeeld SKC, Studiezalen, The Moneyschool, Diversity Talks, OKT, het OCO, de OBA, en diverse welzijnsorganisaties.

Lisa van der Winden | Freelance docente voor Cybersoek en Stichting Taalvorming

Lisa geeft al een aantal jaar themalessen voor ouders. Dit doet ze aan de hand van taalrondes, die ze ook vaak inzet voor Stichting Taalvorming op scholen bij kinderen. Deze vorm en haar begeleiding is heel speels en betrokken, ouders voelen zich op hun gemak en barrières om te praten en ervaringen te delen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Anneke van Bokhoven | Freelance trainer Persoonlijke groei en balans in de opvoeding

Maryam Rafaee | Vaste vrijwilliger Persoonlijke groei en balans in de opvoeding

Duane Stein | Computerdocent

Websites:
www.cybersoek.nl
www.cyberschool.nl/ouders
www.cyberschool.nl

Onderdeel 9 van 9.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Klik hier